DONACIJA KOMPLETA EDUKATIVNE PLATFORME „LUEDU“ ZA DECU U DIJASPORI

U okviru donatorskih aktivnosti tokom meseca januara, Prointer Fondacija je donirala sredstva udruženju BEOGRADSKA AKADEMIJA za projekat LUEDU. Prilikom izdvajanja sredstava, fondacija se rukovodila isključivo interesima krajnjih korisnika projekta, povezivanju srpske dijaspore i edukacije mladih u dijaspori u cilju očuvanja njihovog sprskog kulturnog, etničkog, jezičkog i verskog identiteta.

Projekat je imao za cilj nabavku kompleta edukativne platforme „LUEDU“ i njihovu distribuciju na teritoriji Velike Britanije za šta se pobrinula BEOGRADSKA AKADEMIJA kao udruženje sa prethodno uspešno realizovanim projektima u ovoj oblasti.

Luedu edukativna platforma je namenjena učenju kroz zabavu – upravlja znanjem kroz interaktivne i zabavne komponente igre na tabli, kvizova i školskih testova u mobilnim aplikacijama i atraktivnim video sadržajima u TV formatu. Bazu znanja na srpskom jeziku čine pitanja i odgovori iz školskog programa Srbije (priređenih od strane nadležnih institucija), medijske pismenosti (EU projekat), religije i tradicije (SPC), poznavanja saobraćaja (Agencija za bezbednost saobraćaja), kao i opšta kviz pitanja namenjena svim uzrastima (sport, nauka, zabava). Platforma je prepoznata i priznata kao didaktičko sredstvo u Republici Srbiji, čime je institucionalno podržana kao pomoćno nastavno sredstvo u našoj zemlji.

Na osnovu svog jedinstvenog koncepta, Luedu platforma ima posebnu vrednost za korisnike u dijaspori, gde mladi nemaju konekciju ka obrazovnim sadržajima matice. Samim tim, Luedu omogućuje interakciju na nivou porodice čime se neguje kolektivno nasleđe znanja i van granica naše države.

Prointer Fondacija se kontinuirano prema svojim mogućnostima trudi da humanitarnim aktivnostima u različitim oblastima doprinese zajednici služeći kao primer društveno odgovornog delovanja.

Deli: